De honden verzekering website Tinki.nl is een van mijn favoriete websites die ik onlangs ontdekt hebt. De website Tinki.nl probeert je altijd zoveel informatie te geven over het hoe en wat van hondenverzekeringen. Ik probeer je in dit artikel een beeld te geven van wat nu eigenlijk precies het meest belangrijk is bij het vergelijken en afsluiten van een honden verzekering.

Premiehoogte

De hoogte van een premie van hondenverzekering is afhankelijk van het ras van de hond, zijn leeftijd en gewicht. Je kunt het beste je hond al als puppy verzekeren, want dan ben je zeker het goedkoopst uit. Hoe groter je hond is, hoe meer je zult betalen. Vergelijk daarnaast alle aanbieders goed met elkaar en je zult al snel de premieverschillen ontdekken.

Maximaal uitgekeerd

Alle hondenverzekeringen hebben een maximaal bedrag wat ze per jaar per hond uit willen keren. Het is verstandig om hierop te letten bij het afsluiten van een verzekering. Over het algemeen geldt, hoe duurder de verzekering, hoe hoger het maximaal verzekerde bedrag.

Het eigen risico

Net zoals een zorgverzekering heeft ook een hondenverzekering een eigen risico. Vaak is dit een percentage of een vast bedrag. Zo klinkt een vast bedrag per keer misschien hoog, maar medische ingrepen kunnen je zo een paar honderd euro kosten.

Vergoeding

Wat wordt er precies vergoed? In principe wordt door alle verzekering het consult bij de dierenarts en de noodzakelijke operaties vergoed. Maar er zijn altijd uitzonderingen, dus lees goed het volledige dekkingsoverzicht.